Måndagar är bröstdagar, har längtat sedan förra veckan faktiskt. Jag tycker själv jag är ganska svag i brösten, men gillar när man får pump, och det fick jag idag!

Förra veckans pass blev lätt hysteriskt, var lite för taggad tror jag... menmen, så länge jag orkade så körde jag bara, inte så smart kanske men jaja.

Värmde upp med tre sets dips. Det är något med dips, när jag gör dem på ett visst sätt, som tar tag i hela bröstmuskulaturen, jag känner verkligen att hela bröstpartiet jobbar. Jag går inte alls djupt ner pga skaderisken, men det behöver jag inte heller för att övningen ska kännas meningsfull. Jag brukar luta lite lätt framåt när jag kör dips, då känns det bäst.

Genom hela passet idag försökte jag verkligen lägga märke till hur det kändes i musklerna, tänkte teknik mer än vikt. Känns som en bra utgångspunkt!

Programmet blev så här:

Dips:

1) 30 st

2) 15 st

3) 13 st

Wide press(Technogym maskinen med lösa plattor som jag gillar väldigt mycket):

1) 40 kg x 20

2) 60 kg x 14

3) 80 kg x 9

4) 100 kg x 6

5) 105 kg x 5

6) 110 kg x 5

7) 115 kg x 4 (PB i den här maskinen!)

8) 90 kg x 4

9) 60 kg x 15

Sneda hantelpressar:

1) 2x16 kg x15

2) 2x22 kg x 9

3) 2x26kg x 8

4) 2x24 kg x 8

5) 2x24 kg x 8

6) 2x26 kg x 6

7) 2x28 kg x 6

Cablecross neråt:

1) 50 kg x 13

2) 60 kg x 10

3) 70 kg x 7

4) 60 kg x 8

Cablecross uppåt:

1) 50 kg x 8

2) 45 kg x 9

3) 40 kg x 10

4) 35 kg x 11

5) 30 kg x 10

Hantel liggande overhead:

1) 32 kg x 10

2) 34 kg x 9

3) 36 kg x 7

4) 36 kg x 6

Avslutade brösten med 3 sets armhävningar så många jag orkade.

 Körde 5 sets mage också:

Side raises lutande på ställning

1) BW x 15 x 2(höger och vänster sida)

2) 30 kg x 10 x 2

3) 30 kg x 10 x 2

4) 30 kg x 10 x 2

5) BW x 30 x 2

Nu är det dags för sängen, imorgon vilar jag! :)

Comments (0)

Söndagar ägnar jag mig åt ben dag 2 och marklyft. Känns just nu ganska bra att dela upp benen på två dagar, känner att jag orkar ge lite mer. Idag var inget undantag, körde bencurls, bensparkar och benpress i maskin. Kände mig rikigt stark i benpressen och det ger mig lite mer självförtroende. Jag tycker själv att jag har väldigt smala ben och har svårt att få till volym på dem, men jag lyckas ju bli starkare i alla fall, man får glädjas åt det! :) En vändning i min bentränng var när jag började köra squats, märker att jag blivit starkarer i de andra benövningarna av detta, skoj!

Så till marklyft, som blivit en av mina favoritövningar. Det är en otroligt häftig känsla att man behärskar tyngre och tyngre stång. Jag har absolut ingen brådska att lägga på mer vikt, utan kör på säkerhet och försöker tänka teknik hela tiden. Är också väldigt noggrann med uppvärmning och stretching innan jag kör marklyft. Idag kände jag mig väldigt stark och lade på 10 kg mer än mitt förra personbästa på 150 kg, skithäftigt när jag fick 160 kg stången att lyfta fem gånger! Speciellt då jag just nu väger 72 kg själv. :D Det finns som sagt en jättebra artikel som handlar om marklyft här på Fitnessguru, läs den innan du börjar köra.

Imorgon är det bröst, en kroppsdel som jag också vill bli lite starkare i, men i min egen takt. Ska försöka göra passet lite mindre hysteriskt än förra veckan och fokusera på ett mindre antal övningar. :P

Comments (0)
Fredagar kör jag mitt ena benpass med squats och utfall. Idag kändes squatsen ganska jobbiga...jag måste hålla stenkoll på ryggen under de tyngre setsen så jag inte tappar den. Jag försökte verkligen tänka på utförandet och jag gick lite längre ner än förra veckan på de tyngre setsen. Utfallen körde jag tyngre den här veckan med 120 kg som max, kändes riktigt bra, hade flyt i utförandet och det kändes att det tog i benen! :) Axlarna har jag börjat köra i Smithmaskin, var starkare än förra veckan, men det ska bli bättre! Två till axelövningar hann jag med, pressar åt sidorna med hantlar och baksida axlar som jag kör böjd och pressar hantlarna uppåt taket. Gjorde även ett par magövningar idag, försöker variera utförandet på dem så det inte bara är samma från gång till gång. Ställde mig också på vågen idag och kan bara konstatera att jag måste addera ännu något till kosten, trots att jag tycker jag äter skitmycket... Lite frustrerande när det inte går åt det håll man vill. Ska försöka öka på med ännu fler bra fetter och se vad som händer. Käkar ju Fitnessgurus jordnötssmör nu också, kanske ska öka dagsdosen lite. Imorgon är det vilodag och laddning för söndagens deadlifts!!!
Comments (0)
Tja! Gjorde inget inlägg igår, var sjukt trött efter jobb och träning. Gick väl sådär igår med rygg och armar, det enda som gick bättre än förra veckan var chinsen. Klarade fler både med bara kroppsvikt och med tillagd vikt! Har även börjat göra negativa när jag inte orkar dra upp mig, tror det kommer göra att jag orkar fler vanliga allteftersom. Med negativa menar jag att jag hoppar upp och segar ner. När jag skulle köra armarna efter två till ryggövningar så var energin slut....då kände jag att det var lika bra att ge upp. Mer tryck nästa vecka hoppas jag, vill verkligen få armarna att växa lite. Ikväll är det min nya favvoklass; Crosstraining! Nu är även tid bokad för gaddning, vi har gjort vissa tillägg på motivet, den kommer bli GRYM! :D 16:e februari smäller det!
Comments (0)
0 av 1
OPTIONS