Idag mötte jag och några till upp Lina Lindberg Kuijl på Delta Gym för en heldag av träningsinstruktioner. Jag är lyrisk över den kunskapen jag fått av Lina bara idag, ska ni anlita en PT så ring Lina BUMS!!!

Det är så coolt att få aha upplevelser och lära sig styrketräningsteknik från grunden, för det första så inser man hur mycket mer man får ut av sina träningstimmar och för det andra så inser man hur lite kunskap folk som tränar ute på gymmen har gällande effektiv träning och skademinimering. Jag kommer bli en soldat i kriget mot dålig träningsteknik i min kommande yrkesutövning!

Längtar så till 1/9 då jag får börja min resa till PT! :)

Nu ska jag göra en protteshake och sen käka lite hallon/lakritsglass tror jag!

 

Comments (0)

Igår körde jag armar igen, växlade tungt och högreps den här gången, ska försöka chocka de olika muskeltyperna. Det som gav absolut bäst kontakt igår var isolerade enhands bicepscurls. Jag brukar göra dessa med benen som stöd, lugn stor rörelse och så strikt utförande som möjligt. Försökte verkligen få till squeezen i ihopdragna läget, höll kvar där lite granna och gick långsamt tillbaka. Sen körde jag även tunga stångcurls, man får ha åtminstone en övning per pass där man inte tänker så mycket utan bara köttar...tycker jag i alla fall! ;) 

Var på ganska dåligt humör igår på passet, kände mig låg både på glädje och energi. Tror det är mitt tålamod som spökar lite, jag vill se mer och synligare resultat snabbare! Samtidigt så är jag ju så otroligt medveten om att förändra kroppen TAR TID! Men det är lätt att hamna i läget där man tycker att alla andra får bättre resultat än en själv, både styrkemässigt och rent utseendemässigt, been there, done that! Jag vet jag har skrivit det förut, men om man ser tillbaka på hur jag såg ut innan jag började träna mer seriöst så är det en milsvid skillnad! Jag har inte gjort allting optimalt, men jag har testat mig fram, och jag tror aldrig man blir riktigt fullärd. Det räcker bara att se de senaste 100 dagarna vad som har hänt, det är en märkbar skillnad och jag HAR gått UPP i vikt, precis enligt de målen jag satte upp för tävlingen. I mitt kommande jobb som PT så kommer de här sakerna vara abosolut centrala, den mentala biten är SÅ VIKTIG för att nå framgång. Du kommer hamna i svackor och tycka att du är sämst i världen på att träna och att du inte kan någonting, då behöver du någon som plocka upp dig och få dig på rätt spår igen. Jag har fått hjälp från alla grymma deltagare i tävlingen och längtar efter att få inspirera kommande klienter att göra sitt bästa för sig själva! Det är DU det handlar om DINA förutsättningar och önskemål. En av de idrottsmän jag beundrar mest är 400m sprintern Oscar Pistorius, han har trots sitt handikapp och trots fördomar och anklagelser om fördelar med sina lösben lyckats ta sig upp i den absoluta världseliten, så häftigt om han tävlar i OS i London!

Ikväll blir det mysmiddag och imorgon drar jag till Delta för en heldag med Lina, ska bli så skoj!!! :D

Precis så här är det!!! ;D

Comments (0)

Usch, idag har jag haft en självförtroende dipp.... Kände mig sjukt svag på bröstträningen, känns inte som jag kommit någonvart på ganska många veckor nu. Man matar sig med negativ energi och negativa tankar. Känns inte som jag är ensam att hamna i den här negativa tankespiralen. Menmen, det är bara att bita ihop och köra vidare, det finns inget magiskt recept mer än tålamod och envishet! Gör om, testa nya angreppsvinklar, aldrig ge upp! Tur att det är ryggdag imorgon så jag kan känna mig lite stark igen! ;)

Word!

Comments (0)

Tjenix!

Efter två vilodagar(urskönt) så var jag jäkligt taggad att gå till gymmet igår. Marklyft, chins och mage stod på programmet. Jag har ju tidigare vurmat flera gånger för marklyftets förträfflighet, igår var inget undantag. Jag ÄLSKAR verkligen den övningen, den är outstanding om du gör den rätt! Efter PB förra veckan så kände jag att det måste gå lika bra den här gången. Efter att ha värmt upp ordentligt med både rygglyft och lätt vikt på stången så körde jag igång. 150 kg kändes lite tyngre än förra veckan, men en femma var inga problem. Sedan gick jag över till tyngre vikter och då körde jag bara ettor. En på 170 först, sen lade jag på 15 kg till eftersom mitt PB på 180 förra veckan kändes så pass bra som det gjorde. 185 kg var tungt som fasen igår, men jag pressade ändå upp vikten av ren bonnvilja! Nu kommer jag dock inte höja mer på ett tag, tekniken måste finslipas lite mer först. Efter 185 kg lyftet så gick jag tillbaka till 170 och då kändes det nästan "lätt"! ;)

Körde även chins igår, ska försöka se om jag kan förbättra mig genom att köra chins 2 ggr i veckan. Igår blev det 6 set, omväxlande brett och smalt grepp, skitskoj att variera greppen lite faktiskt. Magen fick lite benlyft, crunches på boll och plankan i 5 min(PB är 7 min).

Idag är det benkross FTW!!!!!

Comments (0)
0 av 1
OPTIONS