Jag har varit lite upptagen de senaste dagarna så bloggandet har haft lågprio. Anledningen är till största delen slutträffen för Hundra Grymma Dagar 2.0

Jag hade sett fram emot att träffa de som jag haft så mycket kontakt med via FB i så många olika ämnen, inte bara träning. Samtidigt så var jag lite nervös för att träffa alla på en gång. Men nervositeten var totalt obefogad, vilket gäng härliga människor!!! Vi hade en grym dag och det var så kul att träffa så många som betytt väldigt mycket de senaste månaderna. Nya vänskaper skapades, skitskoj! Och stort GRATTIS till er som vann, mycket välförtjänta pristagare! I slutändan är vi alla vinnare, tror att tävlingen har inneburit en nystart för väldigt många, både när det gäller mental och fysisk utveckling. GÖTT JOBBAT ALLA GRYMMA!

På tal om mental inställning så vann jag båda utmaningarna under dagen; armhävningar och plankan.

Lustigt hur jag funkar, jag kan hålla tillbaka mig själv så jäkla mycket ibland, men när det väl gäller så har jag en vilja av stål!

7 MINUTER!!!!! :D

Gissa var jag har träningsvärk.... ;)

Det här är en av de bästa bilderna från dagen, Marika och Josefin, två av vinnarna. Den symboliserar liksom hela gruppen under den här perioden, hur jobbigt det än har varit så är det den här glädjen som segrat i slutändan!

Hela gänget; ni är AWESOME!!!!

Nu väntar vi alla på HGD 3.0, det kommer bli helt fantastiskt!!!

Okej, jag har en till favvobild, grabbarna grus, Hampus och Björn, ruskigt kul att träffa er och jag räknar med att det blir många fler tillfällen framöver! :)

(Lägg märke till hur färgsynkade vi är)

Comments (0)

Ni som har följt min blogg vet vad jag anser om träning och bruk av illegala substanser:


BIG FUCKING NO-NO!!!


Det finns en herrans massa anledningar till detta och jag kommer inte dra upp alla igen. I och med att jag själv planerar att träna för att ställa upp i en av nybörjartävlingarna nästa år så har frågan aktualiserats igen i mig. Går det överhuvudtaget att placera sig bra om man är ren?


Man vill ju verkligen inte misstänkliggöra folk men det känns som i den här branschen så gäller skyldig till motbevisats. Är jag överdrivet pessimistisk så säg ifrån, jag behöver verkligen sluta störa mig så mycket på det. Annars kan jag lika väl lägga ner mina planer på att tävla.


För mig går träning och hälsa/välbefinnande hand i hand och jag anser att all form av doping är ett brott både mot samhället och mot dig själv. Det är så synd bara att man uppfattas som en "hater" så fort man ens insinuerar att någon skulle vara brukare. Det känns som grundregeln är; man pratar inte ens om det. Det verkar finnas något slags silent agreement, blundar vi så ser vi det inte. Vet inte någon annan sport som är så behäftad med dopingproblematiken som just BB, och det är så synd att det ska behöva vara så. Jag menar KOM IGEN, proffscirkusen i USA....hallå! Är det någon som tror att Mr Olympia lineupen är ett under av hälsa och välmående? Om någon tvivlar så kan ni ju läsa vad före detta proffsbyggaren Mike Matarazzo har sagt i vissa intervjuer. Det som är mest tragiskt är kanske det proffsen förmedlar till unga killar och tjejer som får helt förvridna föreställningar om vad som är möjligt eller inte. Nu tänker jag sticka ut hakan igen och hävda att ha proffsen som hjältar och förebilder är ungefär om man som ren friidrottare skulle ha Ben Johnson som största idol, tänk en stund på det!


Man tränar arslet av sig men vet samtidigt att man förmodligen inte har en chans om man är ren(nu sticker jag ut hakan lite men det är så jag känner just nu) När man kollar de som vinner tävlingarna här i norden så fattar jag tyvärr direkt misstankar. Kan man verkligen få till en sån kropp när man är typ 24 år gammal ren? Martin Löwgren gjorde precis ett inlägg som jag tycker ni ska läsa gällande den möjliga ökningen per år i muskelmassa, den är inte stor om man kör rent. Det sätter ju saker lite i perspektiv. Kan man verkligen gå upp 20 kg i muskelmassa på några få år? You tell me. Jag vet vad jag tror.


Men hur som helst, det här var ett ganska negativt inlägg kan tyckas men jag tycker att det är skitviktigt att vi snackar sanning och inte ljuger oss blinda. Jag kommer träna på och göra vad jag kan REN, något annat finns inte på min karta, sen får vi se hur lång tid min kroppsutveckling tar, det får framtiden utvisa.


I mitt framtida jobb som PT så kommer jag följa i Martins spår och verkligen förespråka REN idrott!


Tack och hej, ge gärna era synpunkter! :)


Imorgon blir en skitkul dag då ett helt gäng från Hundra Grymma Dagar invaderar Delta Gym, så kul!!!!

Comments (0)

Hej jag heter Claes, ibland tvivlar jag på mig själv, idag har varit en sån dag.

Första gången sedan jag bestämde mig för att träna för att tävla nästa år så har mitt självförtroende fått sig en törn. Är jag bra nog, har jag vad som krävs? När jag kollar på bilder från tävlingar så inser jag hur jävla lång väg det är kvar, är det värt det? Vad kan jag åstadkomma? De som är med är ju sjukt mycket större än mig och även i grymt mycket bättre form än mig off season....är jag för gammal för det här, har jag börjat för sent?

De är tankarna har bitit sig fast i mitt huvud idag, jag som är den som brukar peppa behöver själv pepp just nu...

Samtidigt inser jag att jag är en envis jävel, annars hade jag aldrig klarat mig igenom mina depressioner eller att stå för min sexualitet som jag gör och har gjort.

STOPP!

SLUTA klanka ner på dig själv Claes

ALLA har börjat någonstans, vi har bara kommit olika långt.

TRO på dig själv och STÅ för det du gör.

SKIT i att det är så många som tävlar på andra villkor än vad jag bestämt mig för, jag är 100 % ren och kommer ALLTID vara det, något annat finns inte på kartan.

Måste bara vända mitt negativa tänk och inse att jag HAR kapaciteten och att jag KOMMER fortsätta min inslagna väg.

Träningen betyder så mycket för mig, det ger mig fokus och lär mig sätta upp mål. Dessutom har jag på senare tid lärt känna så många fantastiska människor genom träningen, och till och med bestämt mig för att ha det som yrke.

Har jag valt rätt:

JA

Vill jag förändra det:

NEJ

Det borde inte vara svårare än så, eller?

Varför tvivlar jag då?

Tage Danielsson skrev en gång "Utan tvivel är man inte riktigt klok!"

Och det kanske stämmer, tvivlet kommer alltid finnas där, det gäller bara att acceptera det och låta det föra en framåt istället för bakåt, uppåt istället för nedåt.

FAN det var skönt att få skriva av sig lite....

Hur vänder ni negativa tankegångar?

 

Comments (0)

Tränade ben idag en vecka efter epic benpasset med Lina Lindberg Kuijl, kan konstatera att jag inte riktigt kom upp i nivån från förra veckan. Därmed inte sagt att passet var dåligt, det var bara inte så bra som MED Lina! ;) Jag tog med mig alla nya kunskaper jag fått och det har verkligen gjort skillnad. Knäböjen som jag haft SÅ dålig teknik med innan känns som jag verkligen är på G med, det är ett helt annat utförande nu och det känns skitskoj!!!!

Passet blev inte alls lika intensivt som förra, beroende till stor del på att det var ganska mycket folk på gymet och att jag var grymt trött. Men jag körde på, har grym träningsvärk i ländryggen efter söndagens marklyftspass, det påverkade lite också. Kände mig STARK i benpressen, sån skillnad mot de senaste veckorna. Benpressen på Södra Station är en Technogym maskin med vikterna i hävstång, alltså inte slädvarianten. Av någon anledning tycker jag denna är mycket tyngre än den mer traditionella och har aldrig kommit i närheten av så mycket vikt jag kan köra med på den med släde. Bestämde mig för att gå långt ner i pressen initialt, körde på det sättet till 250 kg, fick grym kontakt! Sedan höjde jag de sista seten och körde lite mindre rörelser och slutade på 330 kg vilket är det mesta som jag pressat i den här maskinen! Det roliga är att jag kände det fanns mer att ge, älskar benpress! :D (ja, jag skrek lite mer än man "får"...hahahaha)

Imorgon funderar jag på att ta en vilodag för att ladda upp kroppen för torsdagens pass på Delta med några deltagare från Hundra Grymma Dagar. Längtar, kommer bli ILLGÖTT! :D


 

Comments (0)
0 av 1
OPTIONS