Går det vinna ren?

Jul 11, 2012 @ 15:07

Ni som har följt min blogg vet vad jag anser om träning och bruk av illegala substanser:


BIG FUCKING NO-NO!!!


Det finns en herrans massa anledningar till detta och jag kommer inte dra upp alla igen. I och med att jag själv planerar att träna för att ställa upp i en av nybörjartävlingarna nästa år så har frågan aktualiserats igen i mig. Går det överhuvudtaget att placera sig bra om man är ren?


Man vill ju verkligen inte misstänkliggöra folk men det känns som i den här branschen så gäller skyldig till motbevisats. Är jag överdrivet pessimistisk så säg ifrån, jag behöver verkligen sluta störa mig så mycket på det. Annars kan jag lika väl lägga ner mina planer på att tävla.


För mig går träning och hälsa/välbefinnande hand i hand och jag anser att all form av doping är ett brott både mot samhället och mot dig själv. Det är så synd bara att man uppfattas som en "hater" så fort man ens insinuerar att någon skulle vara brukare. Det känns som grundregeln är; man pratar inte ens om det. Det verkar finnas något slags silent agreement, blundar vi så ser vi det inte. Vet inte någon annan sport som är så behäftad med dopingproblematiken som just BB, och det är så synd att det ska behöva vara så. Jag menar KOM IGEN, proffscirkusen i USA....hallå! Är det någon som tror att Mr Olympia lineupen är ett under av hälsa och välmående? Om någon tvivlar så kan ni ju läsa vad före detta proffsbyggaren Mike Matarazzo har sagt i vissa intervjuer. Det som är mest tragiskt är kanske det proffsen förmedlar till unga killar och tjejer som får helt förvridna föreställningar om vad som är möjligt eller inte. Nu tänker jag sticka ut hakan igen och hävda att ha proffsen som hjältar och förebilder är ungefär om man som ren friidrottare skulle ha Ben Johnson som största idol, tänk en stund på det!


Man tränar arslet av sig men vet samtidigt att man förmodligen inte har en chans om man är ren(nu sticker jag ut hakan lite men det är så jag känner just nu) När man kollar de som vinner tävlingarna här i norden så fattar jag tyvärr direkt misstankar. Kan man verkligen få till en sån kropp när man är typ 24 år gammal ren? Martin Löwgren gjorde precis ett inlägg som jag tycker ni ska läsa gällande den möjliga ökningen per år i muskelmassa, den är inte stor om man kör rent. Det sätter ju saker lite i perspektiv. Kan man verkligen gå upp 20 kg i muskelmassa på några få år? You tell me. Jag vet vad jag tror.


Men hur som helst, det här var ett ganska negativt inlägg kan tyckas men jag tycker att det är skitviktigt att vi snackar sanning och inte ljuger oss blinda. Jag kommer träna på och göra vad jag kan REN, något annat finns inte på min karta, sen får vi se hur lång tid min kroppsutveckling tar, det får framtiden utvisa.


I mitt framtida jobb som PT så kommer jag följa i Martins spår och verkligen förespråka REN idrott!


Tack och hej, ge gärna era synpunkter! :)


Imorgon blir en skitkul dag då ett helt gäng från Hundra Grymma Dagar invaderar Delta Gym, så kul!!!!

Comments (0)
OPTIONS