PB i marklyft och ben!

Jan 29, 2012 @ 22:35

Söndagar ägnar jag mig åt ben dag 2 och marklyft. Känns just nu ganska bra att dela upp benen på två dagar, känner att jag orkar ge lite mer. Idag var inget undantag, körde bencurls, bensparkar och benpress i maskin. Kände mig rikigt stark i benpressen och det ger mig lite mer självförtroende. Jag tycker själv att jag har väldigt smala ben och har svårt att få till volym på dem, men jag lyckas ju bli starkare i alla fall, man får glädjas åt det! :) En vändning i min bentränng var när jag började köra squats, märker att jag blivit starkarer i de andra benövningarna av detta, skoj!

Så till marklyft, som blivit en av mina favoritövningar. Det är en otroligt häftig känsla att man behärskar tyngre och tyngre stång. Jag har absolut ingen brådska att lägga på mer vikt, utan kör på säkerhet och försöker tänka teknik hela tiden. Är också väldigt noggrann med uppvärmning och stretching innan jag kör marklyft. Idag kände jag mig väldigt stark och lade på 10 kg mer än mitt förra personbästa på 150 kg, skithäftigt när jag fick 160 kg stången att lyfta fem gånger! Speciellt då jag just nu väger 72 kg själv. :D Det finns som sagt en jättebra artikel som handlar om marklyft här på Fitnessguru, läs den innan du börjar köra.

Imorgon är det bröst, en kroppsdel som jag också vill bli lite starkare i, men i min egen takt. Ska försöka göra passet lite mindre hysteriskt än förra veckan och fokusera på ett mindre antal övningar. :P

Comments (0)
OPTIONS